Immár hagyománnyá vált a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában, hogy december derekán, az adventi időszakban a Csengettyű kórus hangversenyt ad az iskolában. Műsorukhoz csatlakozott a KGSzT diákszínpada is, és az ifjú művészek színvonalas zenés- irodalmi összeállítással kedveskedtek tanáraiknak, a szülőknek, diáktársaiknak és a nyugdíjas volt pedagógusoknak. A gyönyörű dallamokat fúvós, vonós, húros, billentyűs és ütős hangszerekkel kísérték. Előadásuk címe: Szeretet – kabát, melyet a Ghymes együttes Mendika című karácsonyi lemeze inspirált. Énekekben, versekben, prózában idézték fel a szeretet, a békesség gondolatait, melyek tökéletes adventi és karácsonyi hangulatot teremtettek. Programjukban többek között a Ghymes együttes, Karl Jenkins, John Leavitt, Durante, József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Kosztolányi Dezső, Kocsár Miklós, Kézdy Péter művei hangzottak el. A műsort Kekeňák Szilvia, Ferencei Andrea és Bodon Andrea állította össze.

December 16 – án műsorukkal megajándékozták a Rozsnyói Református Alapiskolát és a tornaljai Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát, 19 – én pedig a nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát és a királyhelmeci Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolát. Ezen keresztül is szeretné a kassai iskola bemutatni, hogy az erre fogékony diákok számára magas szintű művészi oktatás biztosít.

Reméljük, hogy a máraisoknak sikerült tolmácsolni a Karácsony örök és mindig aktuális üzenetét, mely nem más, mint a szeretet, békesség és az együttlét öröme.

„De ha olykor-olykor, karácsonykor
Úgy kihűl ez a világ,
Én mégsem fázom, könnyben ázom,
a szeretet a kabát.”

(Ghymes)

Tóth Mónika