Minekután a mit sem sejtő berlini karácsonyi vásár látogatói közé brutális szándékkal behajtó kamionos terrorista 12 ember életét kioltotta és 48-at megsebesített, Kassán is úgy látták jónak, hogy a Fő utcán biztonsági intézkedéseket léptessenek életbe a hasonló embertelen cselekedetek megelőzése érdekében.

A Kassai Kerületi Rendőrkapitányság levonva a tanulságokat a berlini esetből, a kassai karácsonyi vásár rizikófaktorait megvizsgálva azt javasolta a városnak, hogy mechanikus akadály létesítésével tegyék lehetetlenné a gépjárművel való behajtást a Fő utca sétáló részére.

Kassa városvezetése az államrendőrség javaslatára 700 kg súlyú öntöttvas virágtartókkal zárta le a gépjárművek behajtását a Fő utcára, a Tescó áruház felől – tehát az északi oldalról. Ezzel az intézkedéssel az a céljuk, hogy fékezni lehessen a berlinihez hasonló esetleges támadás dinamikáját, vagyishogy az embereknek legyen idejük reagálni a vészhelyzetben. A Fő utca déli oldaláról, továbbá a Malom- és az Erzsébet utcák felől ilyen mechanikus akadályokkal a gyalogos forgalmat nem akarják nehezíteni, de itt fokozott rendőri ügyeletet tartanak – tájékoztatta portálunkat Linda Šnajdárová, a magisztrátus sajtótitkára.

/-szák/