Hétfő reggel (augusztus 20-án) egy telefonhívás érkezett az Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov nevű menhelyre, mely szerint Abaúlyszakaly község egyik hídja alatt egy összekötözött kutya fekszik.

szerkesztő: Filip Orsolya

A menhely dolgozóit sokkolta a dróttal összekötözött német juhászkutya látványa, elmondásuk szerint ehhez hasonlót nem láttak. Az ebnek konkrétan a pofáját és a lábait kötözték össze szinte csontig. Az állatorvos elmondása szerint három vagy négy napja fekhetett ott. Miután kiszabadították agresszíven viselkedett és sokkos állapotban volt.

Az ügyet a rendőrség is vizsgálja, ám bizonyítékok hiányában nem mennek sokra és bűnügyi eljárást sem indíthatnak. A kutya a menhely dolgozóitól az Elizabeth nevet kapta, akik miután az állat felépül, megpróbálnak neki új otthont találni.

Frissebb információk 

A rendőrség tegnap (augusztus 22.) kihallgatta a kutya tulajdonosát, akit a faluhoz közeli telepen tartóztattak le a JOJ tévécsatorna nézőinek információi alapján. A férfit feljelentő Júlia körbetelefonálta a telep lakosságát, hogy felderítse a tettes kilétét. A lakosok beismerték, hogy tudnak az esetről és kiadták a férfi nevét is, akinek tetténél többen is jelen voltak.

A rendőrök ezt követve kihallgatták a tanúkat, valamint őrizetbe vették a gyanúsított férfit, a kutya állítólagos tulajdonosát. A férfi tagadja vádakat, viszont elismerte, hogy a kutya az övé volt. Ezen kívül megjegyezte, hogy a kutyának kölykei is vannak és, hogy fogalma sincs róla, ki tehette ezt vele.

Forrás: Útulok ÚVP Košice