Augusztus 18. és 20. között kerül sor a Panda Camp elnevezésű felvidéki zenei fesztivál 4. évfolyamára Bódvavendégiben. A fesztivál múltjáról, jelenéről és jövőjéről az egyik főszervezővel, Szitás Zoltánnal beszélgettem.

Beszélgetésünk során kiderült, hogy a Panda Camp létrehozásának ötlete 4 középiskolás fiatal iniciatívájából indult, és egy kisebb baráti kiruccanásból az évek folyamán több száz látogatót bevonzó fesztivállá nőtte ki magát.

Idén újdonságnak számít, hogy a fesztivál egy helyett kétnaposra bővül, sőt, immáron profi színpaddal, hangosítással és fénytechnikával teszik élvezetesebbé a koncerteket a hallgatóság számára. A szervezők 11 fellépővel, valamint számos érdekes közöségi programmal várják majd a látogatókat. Az idei headliner a magyarországi Heavy Brains zenekar lesz, akiknek ez lesz az első felvidéki fellépése.

Zoltán elmondása szerint az esemény fő célja az új barátságok, kapcsolatok létrejöttének támogatása. A közösségépítésen túl szintén célként tűzték ki a kezdő és félamatőr zenekarok felkarolását és támogatását. Elsődleges célcsoportjukat a helyi, valamint felvidéki zenekarok alkotják, de külföldi előadók is megfordultak már a Panda Camp színpadán.

A főszervezők legújabb kezdeményezése a feltörekvő zenekarok további támogatása bemutatkozó videók létrehozásával, melyek a Panda Camp hivatalos YouTube csatornáján tekinthetők meg. Ezt az iniciatívát a szervezők a jövőben is szeretnék folytatni, létrehozva így egy platformot, amelyen keresztül a fellépők bemutathatják tudásukat, és akár nagyobb fesztiválokra is meghívást kaphatnak majd.

További információk megtalálhatóak a fesztivál weboldalán, ahol lehetőség nyílik jegyvásárlásra is: https://pandacamp.sk/ 

A fesztivált megtalálhatják a szociális hálózatokon is:

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/676665244240970/ 

Instagram: https://www.instagram.com/pandabyzagx/ 

A szervezők sok szeretettel várják az érdeklődőket, akik augusztus 6-ig kedvezményesen juthatnak hozzá a jegyekhez, de természetesen a fesztivál weboldalán, valamint a helyszínen is lesz lehetőség a jegyvásárlásra.

Pracu Eszter