Párhuzamos világok a Thália Színházban

szerkesztő: ifj. Szaszák György

A kassai Thália Színházban elindult az új évad. Az idén az előadások fő témája a párhuzamos világok lesznek. A színészek már próbálnak. A múlt évadból megmaradt Milyenek a magyarok? –  premierje  szeptember 14-én várható. Az új évadban négy nagy színpadi előadás kerül bemutatásra.

„A két nagy klasszikus az A monthmarthei ibolya kamara operett, és  a Liliomfi lesz.  A két közepes kategóriájú darab pedig európai kortás színmű. Az egyik a Káosz, melyben három nő az életük minden szereplőit – még a férfiakat is – eljátszák. Ez egy nagyon szórakoztató, színvonalas előadás lesz.Hasonló sikert várunk a Leonane szépétől is, amit Bérces László állít nálunk színpadra – árulta el portálunknak Czajlik József, a Thália Szinház igazgatója.

A Márai Stúdióban Szigethy Gábor a magyar színművésznő legenda – Mezei Mária elképzelt valósógát tárja majd a nézők elé a Szerelem című előadásában, melyben a Márai Sándorhoz fűződő érzelmek kerülnek a fókszba. Szintén itt lesz az ősbemutatója a Gazdag József  Egy futballfüggő naplója című sikerkönyvéből készült színpadi változatnak  Nádasdi Péter előadásában.

Az idei évad vezérfonala  és témája a párhuzamos világok. Az előadások szereplői egyrészt felmutatják azt a világpot, amibe bele ragadtak, de ugyanakkor megjelenik az a másik világ is, amit álmodnak, amit szeretnének megteremteni.

A kassai Thália Színház társulatába ebben a színházi évadban visszatér Nagy Nelli.   Bocsárszky Attila ugyan továbbra is vállal majd szerepeket, de már nem lesz a színház aktív tagja, mivel a Szerencsen induló Határon Túli Magyar Nemzeti Színház művészeti igazgatója lett.