A rendőrség eljárást indított és vád alá helyezett két 33 éves férfit és egy 21 valamint egy 33 éves nőt bűnsegéllyel elkövetett rablás vádjával.

Az autóbusz pályaudvaron rablótámadást követtek el egy 37 éves Kassa-vidéki járásból származó férfi ellen. Az elkövetők közül az egyik férfi pénzt és cigarettát követelt tőle, és mialatt lefogta, megakadályozva ezzel az elmenekülésben egy doboz cigarettát vett ki a zsebéből.

Ezalatt a sértettre rátelepedett a másik vádlott is, aki a sértett fizikai ellenállásának ellenére is belenyúlt a zsebébe és kivett onnan egy mobiltelefont, majd átadta a vádlott nőknek. Ezután a sértett hátizsákját is elvették, majd elhagyták a helyszínt. A rendőrség környéken járőröző készenléti egysége észrevette a gyanús személyeket majd elfogta őket. A vádlottakat ezt követően rendőrségre vitték.” – informált Lenka Ivanová, rendőrségi szóvivő.

A nyomozótiszt a két vádlott férfi ellen, akik aktívan részt vettek a sértett fizikai bántalmazásában, vizsgálati fogságot kérelmezett. Amennyiben bebizonyosodik a bűnösségük, akár 3-tól 8 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.

Forrás: kosickespravy.sk