szerkesztő: Filip Orsolya

A Cseh Vasutak és leányvállalatuk, a DPOV három hónap után befejezte az első Pendolino gyorsvonat belső terének modernizálását a hétből. Egy közülük már tegnap megtette első útját Prágából Kassa irányába.

A vonatokon, amelyek 12 év alatt megközelítőleg 27 millió km-t futottak le, már kezdett megmutatkozni a felújítás igénye. „A teljes felújítás mellett döntöttünk, amely egyaránt érinti az utasok által használt belső teret, a mosdókat, a bisztró részleg felszerelését, az üléseket, valamint a konnektorokat és megvilágítást is,” – informált erről Miroslav Kupec, a Cseh Vasutak munkatársa.

A munkálatok során sor került 237 ülés kicserélésére, valamint 2,5 km-nyi kábel lefektetésére és egyúttal a klasszikus égők LED égőkre való kicserélésére is. Újdonságnak számít emellett a 28 LCD kijelző, valamint még egy gyerekek számára kialakított mozi is került a vonatra.

A cég fokozatosan 49 kocsit szeretne modernizálni. Az új belső térrel ellátott vonatokkal az utasok leggyakrabban a 240-es illetve a 241-es Košičan nevű járatokon találkozhatnak, amelyek egyenes összeköttetést kínálnak Szlovákia és Csehország között.

A Prága és Kassa közötti távot a gyorsvonat 7 óra 16 perc alatt teszi meg. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szlovák Vasúttársaságnak módjában áll minőségi, gyors és ár szempontjából elérhető összeköttetést nyújtani a két város között. A Pendolino modern szerelvényei kényelmes utazást biztosítanak és kielégítik az utasok magasabb igényeit is,” – nyilatkozta Filip Hlubocký, a Szlovák Vasúttársaság ügyvezető igazgatója.

 

Forrás: Košice:dnes   Fotók: ZSSK