A kerékpárosok már májustól igénybe vehetik Hernádtihany – Družstevná közötti útszakaszt, amely arra szolgál, hogy elterelje a kerékpáros forgalmat a veszélyes Kostolianska útról. Néhány kerékpáros azonban az erdőn át vezető útszakasz minőségére panaszkodik.

szerkesztő: Filip Orsolya

„Az útvonal Kassáról Družstevnára akár szép is lehetne, viszont nem ajánlatos eső után nekivágni, az erdei útszakaszon ugyanis a sárban dagonyáztunk. Más helyeken pedig nem volt más választásunk, mint tolni a biciklit, mivel valamelyik útszakasz csak traktorok és teherautók nyomaiban vezet.” – írja le élményeit az egyik kerékpáros. Hozzátette, hogy a visszafelé vezető utat inkább a régi Hernád-parti úton tették meg, mivel a sárban a kockázatos lett volna átkelni. Emellett még néhol táblák is figyelmeztetnek arra, hogy inkább toljuk a kerékpárt.

A Kassai Városi Erdők igazgatóhelyettese, Miroslav Tököly magyarázata szerint az útszakaszon végzett, fakitermeléshez köthető munkálatok felelősek az erdei út jelenlegi kifogásolható állapotáért. Elmondása alapján azonban az útszakasz néhány napon belül visszanyeri a rendeltetésének megfelelő formáját. Egyúttal felhívja a figyelmet arra is, hogy ez egy alacsony kerettel létrehozott, erdei, természetes kerékpárút, ami nem tökéletes ugyan, de a körülményekhez képest a legjobb. Emellett azt gondolja, hogy más utakon is gyakori dolog, hogy a kerékpárosnak le kell szállnia a kerékpárról a terep nehézsége miatt.

Forrás: Košice:dnes