A Szlovák Köztársaság Állami Erdészeti Vállalata strukturális változtatások bevezetéséről döntött, aminek következtében úgy tervezik, hogy a jelenlegi 23 területi igazgatóságuk számát 12-re fogják csökkenteni. A reorganizációtól és az egyes területi üzemek összevonásától a számításaik szerint évi 4,6 millió eurós megtakarítást érhetnek majd el.

A sajtóhoz eljuttatott információk szerint Kassán is megszüntetik az Állami Erdészeti Vállalat kassai üzemét, amit rozsnyói székhellyel az ottani kirendeltséggel vonnak össze. Ez a döntés a kassaiak számára azért is meglepő, mert a Moyzes utca lukratív helyén nem is olyan régen több, mint egy millió euró ráfordítással újították fel a kassai erdészeti üzem pazar épületét.

Kelet-Szlovákiában az Állami Erdészeti Vállalat Eperjesen megtartja a kirendeltségét, de nem OZ Prešov, hanem OZ Šariš néven. Az Ungvidéken a szobránci vállalatukat szüntetik meg, pontosabban fogalmazva egyesítik a Varannóival, melynek a székhelye ebben a városkában lesz OZ Vihorlat néven.

/sz/