A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola 5.6. és 7. osztályának tanulói osztályfőnökeikkel október 21-22-én az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EPOF) szervezésében Miskolcon kompetenciafejlesztő tanulmányúton vettek részt.

A kassai diákok a finom ebéd elfogyasztása után a Diósgyőri várban tárlatvezetésen és középkori fegyverbemutatón vettek részt, ahol a középkori harcászat és fegyverkezés rejtelmeibe avatták be őket. Ezután különleges fúvós hangszerekkel ismerkedtek meg, megtanulhatták egy ügyes hangszerkészítő mester segítségével, hogy hogyan lehet vízórából, vagy akár sárgarépából is fúvós hangszert készíteni.

A Park szállóban vacsora után a gyerekeknek csoportos vidám drámapedagógiai foglalkozásban volt részük. Többek között kreatív harcba hívó- és lánykérő- versikét farigcsálhattak, ami nagyon élvezetesre sikerült. A foglalkozások értékelése után minden résztvevő egy kis ajándékcsomagot kapott. Másnap a diákok a Pannon-tenger Múzeumba látogattak és városnéző programon vettek részt. Ebéd után élményekkel gazdagodva indultak haza Kassára.

TM