A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában és Gimnáziumban nemcsak a hagyományos ünnepekről, hanem a természet- és környezetvédelem egy-egy jeles napjáról is megemlékeznek, hisz legalább ezeken a napokon nagyobb hangsúlyt helyeznek a Föld jövőjével kapcsolatos kérdésekre.

Az iskola apraja és nagyja április 21-én természetvédelmi napon vett részt. Az alsó tagozatosok a városi parkba látogattak, a felsősök és a gimisek pedig Márai Sándor kedvenc helyére, a Bankóra kirándultak.

Az alsósok a városi parkban madárhangokkal ismerkedtek, beszélgettek a növényekről, madarakról és azok védelméről. Nem hiányzott azonban egy kis szórakozás sem, mert a nap folyamán különböző ügyességi és sportjátékokat játszhattak.

A nagy diákok a Bankón a kirándulás keretein belül szintén sport és ügyességi játékokban mérték össze erejüket, de a kellemeset a hasznossal összekötve végezetül több zsáknyi szemetet is összeszedtek az erdőben. Tudatosították, hogy mindannyiunknak tenni kell valamit a bolygónkért, hisz Földünk jövője a mi kezünkben van. Elhatároztuk, hogy továbbra is szétválogatjuk a szemetet, takarékoskodunk az villanyárammal és a vízzel, papírt gyűjtünk, virágot, fákat ültetünk, nem szemetelünk és nemcsak ma, hanem az év 365 napján védjük a természetet.

Másnap, április 22-én, a Föld napján a kicsik természetvédelmi filmeket néztek, majd lerajzolták, hogyan képzelik el az ideális, egészséges bolygónkat.

/T.M./