A Kassát Londonnal közvetlenül összekötő repülőjárat százezredik utasát fogadta tegnap a kassai reptér. A százezredik utas a kassai Gabriela Dunáková volt, aki a W6 7674-es járattal érkezett Kassára. Mint mondta, a férjével együtt utazott, és a lányuknál voltak látogatóban, Angliában. Hozzátette, ez volt az első alkalom, hogy Londonban járt. A nő egy ingyen repülőjegyet kapott a járatot üzemeltető Wizz Air légitársaságtól, továbbá virágot és apróbb ajándékokat, melyeket Karl Dandler, a kassai reptér ügyvezető igazgatója, Richard Raši, Kassa főpolgármestere, és Renáta Lenártová, Kassa főpolgármester-helyettese adtak át.

Karl Dandler elmondta, a Kassa-London járat első gépe 2013. szeptember 17-én szállt le Kassán, majd hozzátette, a kezdeti heti két alkalom helyett jelenleg már a hét minden napján indul repülőgép a brit fővárosba. Kedden, csütörtökön és szombaton napi két járat is indul.

Renáta Lenártová, Kassa főpolgármester-helyettese és a Kassa Turizmus szervezet igazgatótanácsának elnöke kifejtette, örül, hogy a repülőjáratnak köszönhetően már több mint nyolcezer angol turista fedezhette fel a várost, és biztos benne, hogy a továbbiakban még többen látogatnak Kassára, például az olyan különleges alkalmakra, mint az elkövetkezendő hétvége, amikor is megrendezik a Fehér Éjszakát és Európa legrégebbi maratoni futóversenyét.

Az év első felében 124 049 utast fogadó kassai reptér kínálatában négy rendszeres járat szerepel. Londonon kívül Pozsonyba, Prágába és Bécsbe lehet eljutni repülővel. A légikikötő idén elsősorban, egy Kassát Németországgal összekötő közvetlen járat elindítását szeretné kieszközölni. (mmi)