ányi Kara Moyzes utca és a Kostliva utca sarkán álló épületének teljes tetőzete.

A tűzesetről pénteken 17.45 órakor érkezett bejelentés a tűzoltósághoz – közölte Tomáš Berzetei, a Tűzoltóság Kassai Kerületi Igazgatóságának szóvivője – azt is hozzá téve, hogy a bejelentéskor a tűz oka ismeretlen volt. Ennek megállapítása későbbi feladat lesz.

A riasztás után először Kassáról majd a U.S. Steel-ből, Sacáról, Csányból és Szepsiből is mintegy harminc tűzoltó érkezett a helyszínre. A tűz valószínűleg először az épület bejárati részének tetőzetén lobbant fel és onnan terjedt tovább. A tűzoltók az oltásnál egy 15 ezer literes űrtartalmú speciális ciszterna alkalmazását is igénybe vették.

A tűz miatt néhány embert is ki kellett menekíteni az épületből. Sérülésről egyelőre nem érkeztek hírek.

AMI KASSA LIVE:

Ég az egyetem, tűz van az UPJŠ-enÉg az egyetem, tűz van az UPJŠ-en

Posted by Ami Kassa on 9. december 2016

Mivel a Kémiatudományi Intézet teljes tetőzete leégett és az épület alagsorában veszélyes vegyszereket és gyúlékony anyagokat is tárolnak a tűzoltók első sorban arra törekedtek, hogy megakadályozzák a tűz ide vezető útját. A helyzet komolyságára való tekintettel Jászóról a speciális mobil ellenőrző laboratóriumot is riasztották. A tűzoltók velük együtt a levegő összetételét is monitorozták. A rendőrség az égő épület közelében parkoló személygépkocsikat is igyekezett minél előbb elszállítani, hogy a károkat ezzel is mérsékeljék.

A károkról és a tűz okáról később adnak tájékoztatást.

/-szák/