Ma délután 15 óra tájékán Kassán a Rastislav utcai Louis Pasteur Egyetemi Kórházba riasztották a tűzoltókat, ahol a sürgőségi felvevő osztály első emeletén, a baleseti sebészeti klinikán tűz keletkezett. A tűzoltók szakszerű beavatkozásának köszönhetően aránylag gyorsan sikerült lokalizálniuk, majd eloltani a tüzet. Mivel azonban a füst elárasztotta az egész első emeletet, mintegy hatvan beteget kénytelenek voltak evakuálni. A betegek közül senki nem sérült meg, viszont közülük négyet más korházba szállítottak, ahol lélegeztető gépre kapcsoltak őket. 

A kórháznak ebben a részében rekonstrukciós munkákat is végeztek. A tűz keletkezésének okát a belügyminisztérium erre szakosodott szakemberei derítik ki, akik Pozsonyból már meg is érkeztek a helyszínre. A keletkezett tűzkár az előzetes becslések szerint meghaladja a 300 ezer eurót.

Eduard Heger szlovák kormányfő – aki ma kelet-szlovákiai munkalátogatáson vesz részt – tudomást szerezvén a tűzesetről, megszakította a tervezett útját és ő is az égő kassai kórházhoz sietett. A sajtónak elismerően nyilatkozott arról, hogy mind a tűzoltók, mind a kórház orvosai és ápolói remek teljesítmény nyújtottak, aminek köszönhető, hogy a betegeket gyorsan evakuálták, tehát emberéletben a tűz miatt nem keletkezett kár.

/sz/