Pozsony után már Kassán is üzembe helyezték azt az új gépsort, amely a városon keresztül átfutó postai küldeményeket sokkal gyorsabban tudja majd kezelni. A beruházásra már nagy szükség volt, hiszen a lakosok az interneten keresztül egyre több csomagot rendelnek, amelynek túlnyomó részét az állami posta kézbesíti. Egyre kevesebb levelet küldenek az emberek, viszont egyre több csomagot rendelnek az internetes áruházakból, amit a posta régi rendszerre már nem győzött időben feldolgozni. A kassai főelosztó állomás új gépsora már 90 százalékban automatikus.

,,Az új rendszer 10-szer gyorsabb, 6-szor energiatakarékosabb és 99%-ban képes a csomagok osztályozására. Ha magas színvonalú szolgáltatást akarunk nyújtani, és a piacon versenyképesek maradni, valamint ha 24 órán belül kézbesíteni akarjuk a postai küldeményeket, akkor a csomagfeldolgozási-kapacitásunkat is növelni kell.” árulta el portálunknak Tomáš Drucker, a Szlovák Posta vezérigazgatója.

A gép öt oldalról szkenneli át a küldeményeket az újításnak köszönhetően az interneten rendelt küldemények mozgását is pontosabban lehet majd követni, mivel a gépsor össze van kötve a nemzetközi információs rendszerrel is. A posta ezzel a beruházással azt az elavult, félautomata rendszert cserélte le, ami már 40 éve működött. Pozsony és Kassa után jövőre a harmadik főelosztó állomás modernizációjára is sor kerül Zsolnán.