Szlovák-magyar gazdasági fórumot rendeztek Kassán, melyen leginkább arra keresték a megoldást, hogy miként lehetne az észak-kelet magyarországi és a kelet-szlovákiai térségben a kis- és középvállalkozások együttműködését segíteni.  Magyar részről egy  olyan projekt ismertetésére került sor, mely nemcsak a két szomszédos térségben, hanem az egész Kárpát-medencében segítené a vállalkozókat.

,,A Magyar Nemzeti Kereskedőház körülbelül egy éve kezdett egy új projektbe, melynek során 22 irodát nyitunk meg a hónapban az egész Kárpát-medencében,” jelentette ki Skapinyecz Péter, a Magyar Nemzeti Kereskedőház igazgatója.

Ezek az irodák a vállalkozói partnerkereséstől egészen a szállítmányozásig a kereskedelmi ügyletek minden fázisában segíteni fogják a vállalkozókat. Az irodát a Fő utca 72 szám alatti Csáky-Dessewffy palotában nyitották meg. A kassai Magyar Nemzeti Kereskedőház igazgatója Mihók Gábor lett, aki portálunknak elmondta, hogy az irodának a feladata elsődlegesen konkrét üzleti lehetőségek feltérképezése lesz. A kezdeményezést a megye is szívesen fogadja.

Magyar Nemzeti Kereskedőház Kassán
Magyar Nemzeti Kereskedőház Kassán

,,Minden olyan kezdeményezést, amely elősegíti a megye fejlődését, továbbá támogatást nyújt abban, hogy a megyében élő emberek vállalkozni tudjanak, kapcsolatokat teremthessenek, melyek csökkentik a régiók közötti különbségeket, azt a megye szívesen fogadja,” mondta Zachariaš István,  a Kassa Megyei Önkormányzat alelnöke.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház e hét folyamán a Vajdaságban, Szabadkán is megnyitja irodáját. Szlovákiában a közeljövőben még 7 iroda megnyitását tervezik.

szasz/rtvs