Újdonsággal rukkolt elő Kassa és Eperjes Megye Önkormányzata az IDS Kelettel együttműködve. Ennek értelmében új ügyfélszolgálati vonal várja az autóbusszal közlekedőket, melynek célja az elővárosi autóbusz közlekedés működésének javítása. Az infóvonalon keresztül az utasok figyelmeztethetnek a pontatlanul közlekedő járatokra, a krónikus késésekre és a korábbi indulási időpontokra. A két megye ennek bevezetésétől a szolgáltatások minőségének növekedését reméli.

Milan Majerský eperjesi megyeelnök elmondása szerint már évek óta intenzív munka folyik a tömegközlekedés minősége növelésének érdekében. A megye vezetősége is tudatosítja, hogy az autóbusz járatok pontatlansága miatt az emberek gyakran nem jutnak el időben munkába, iskolába vagy az orvoshoz, hiába érkeznek pontosan a buszmegállóba. „Az infóvonal azt hivatott bebiztosítani, hogy ezekről a dolgokról tudomást szerezzünk, majd ezt követve az adott autóbusz társasággal együttműködve a megoldhassuk a problémákat.” – nyilatkozta

Ezen kívül az infóvonal lehetőséget ad a sofőrök vagy utasok elfogadhatatlan viselkedésének, az elfogadhatatlan higiéniai állapotok vagy a jegy ki nem adásából bekövetkező bevételkiesés bejelentésére is. Az adott problémákat a megyék a társaságokkal együtt fogják megoldani.

Rastislav Trnka kassai megyeelnök a főbb problémát abban látja, hogy a tömegközlekedés megbízhatatlansága az embereket inkább az autóhasználat felé tereli, főleg azon esetekben, amikor a buszmegállókban nincsenek feltüntetve az aktuális menetrendbeli változások. Kiemelte még az utazás alacsony kultúráját és az autóbuszok elfogadhatatlan állapotát. Az új szolgáltatástól a problémás helyzetek megelőzését reméli.

A 055/333 33 31-es telefonszámú infóvonal hétköznapokon 8:00-tól 15:00-ig lesz elérhető. December 1-től beszédhang-rögzítő szolgáltatás is indul, amelynek értelmében a vonal a hét 24 órájában használható lesz.

Eperjes megye szállító társaságai a BUS Karpaty, a SAD Humenné, a SAD Poprad és a SAD Prešov. Kassa megyében pedig az eurobus a.s., valamint az ARRIVA Michalovce társaságok biztosítják be a személyszállítást.