Igazi karácsonyi hangulatban lehet részük a kassai főutcára látogatóknak. Tegnap, 2016. december 5-én ünnepélyesen kivilágították a város díszeit és megnyitottak az árusok is.
Az ünnepi kavalkádban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Gazdag rendezvénysorozat kiséri az adventi időszakot. Sokszínű az idei választék az édes szeszes italok, étel ínyencségek és az egyedi ajándékok körében is. A város szóvivője, Linda Šnajdárová elárulta, hogy idén 49 házikó áll az árusok rendelkezésére. Kiegyensúlyozott arányban vannak az ünnepi emléktárgyas és az ételt-italt kínáló sátrak, megteremtve ezzel a hagyományos vásári hangulatot. Megemlítette az újításokat is: a finomságok kényelmes elfogyasztása érdekében a fa sátrak között és a lefedett patak mentén új asztalok vannak elhelyezve.
A karácsonyi vásár december 23-ig tart, de az árulásra lehetőség lesz az ünnepek között is, valamint egészen 2017. január 6-ig. Idén 150 vállalkozó és kézműves jelezte érdeklődését a hangulatos házikók iránt. A legtöbben, 47-en, emléktárgyakat szerettek volna árulni. A második helyen a bort, pálinkát és más édes szeszes italt kínálók voltak. A sort a húskülönlegességek és más finomságok árusai zárták.
Forrás: k:d, EME