Ma ünnepélyes keretek között átadták az első osztályt a hat tervezett közül a Galaktická 11 óvodában, amelyet 17 gyerek fog látogatni. Az óvoda eddigi kapacitása 123 fő volt, de a szomszédos volt alapiskola helyiségeinek átépítése után 120-al nőtt. Az önkormányzati beruházás pedig 748 729 eurót vett igénybe, és magába foglalta a konyha, valamint a bejárat megvilágításának modernizálását is.

Az intézmény igazgatónője, Beáta Gelvanicsová az esemény kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a beruházásra már nagy szükség volt, hiszen a szülők fokozott érdeklődést tanúsítottak a férőhelyek iránt. Tekintve, hogy a szomszédos Abaszéplakon is egyre több ház épül, még inkább szükség van a kapacitás bővítésére. Az igazgatónő hozzátette azt is, hogy számos óvónő is jelentkezett hozzájuk, így az alkalmazottak bebiztosításával sincs probléma.

„Célunk a város folyamatos fejlesztése és szépítése. Ez az oktatás területén is megmutatkozik, hiszen az elmúlt három év során ez már az ötödik óvoda, amelynek bővítettük a férőhelyeit. Örömömre szolgál, hogy összesen 120 gyerek számára biztosítunk lehetőséget a minőségi oktatásra egy ilyen szép, felújított épületben.” – nyilatkozta az átadón Jaroslav Polaček főpolgármester

A magisztrátus bővebb nyilatkozata alapján az óvoda területén egy közlekedési játszóteret is terveznek kiépíteni, a további, eddig kihasználatlan objektumokat pedig speciális pedagógusok, pszichológusok vagy logopédusok számára szeretnék átalakítani.