Elindult a Siemens Healthineers új, csúcsminőségű ultrahangkészülékeinek gyártása. Az ACUSON Maple a Siemens Healthineers által gyártott diagnosztikai ultrahangeszköz, széles körű felhasználási lehetőségeket biztosít kórházakban és rendelőkben egyaránt. Legfőbb jellemzői a magas teljesítmény, a sokoldalúság és a költséghatékonyság, emellett a legjobb képminőséggel rendelkezik a kategóriájában, amely lehetővé teszi a megbízható és pontos diagnosztikát.

„Az ACUSON Maple gyártásának elindításával és gyártási portfóliónk kiegészítésével az üzemünk helyet kapott a világ vezető orvostechnikai eszközöket gyártói közé” – nyilatkozta Vladimír Šolík, a Siemens Healthineers szlovákiai ügyvezető igazgatója.

Az új ACUSON Maple modell kiegészíti a tavaly gyártott ACUSON Juniper, ACUSON Redwood, ACUSON P500, ACUSON NX3 csúcsminőségű ultrahangkészülékek szlovák portfólióját. Szlovákia ezáltal az egyetlen olyan európai országává vált, ahol ilyen eszközötet gyártanak.

„A gyártást kibővítettük egy új ultrahangkészülékkel, és előlépés történt a gyártott eszközök teljes számában is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a szlovák kollégák jelentős mértékben részt vesznek az ACUSON termékcsalád ultrahangkészülékeinek szoftverfejlesztésében. A kassai gyártóüzemben fokozatosan növelni tervezzük a dolgozók számát.” – mondta Miroslav Kliment, a Siemens Healthineers kassai gyártóüzemének vezetője.

A szlovák gyártás jelenleg a Siemens Healthineers globális ultrahangkészülékgyártásának 60%-át fedi le. Kassa az európai vevők központjává vált. A szoftverfejlesztés előrelépése és az üzem stratégiai elhelyezkedése aktív érdeklődést váltott ki mind a szakemberek mind a vevők körében.

Az ACUSON Maple készülék maximálisan figyelembe veszi az orvosok kényelmét is. Könnyű, hordozható akkumulátorral működik, így ideális kis kórházak, rendelők, magánrendelők vagy sürgősségi központok számára is. 25 előrehaladott AI-alapú funkcióval rendelkezik, és integrált akkumulátorának köszönhetően akár 75 percet is képes elektromos áram nélkül működni.

Az ACUSON Maple kényelmet biztosít a pácienseknek is. A szülészeti-nőgyógyászati vizsgálatok során a magzat életkorának és súlyának automatikus kiszámítása nagy előnyt jelent, mely a vizsgálat teljes idejét 24%-kal csökkenti. A szív ultrahangvizsgálatánál például az eSie Measure funkciót használja, amely akár 44%-kal rövidítheti meg a páciens vizsgálati idejét.

Pracu Eszter