Ma reggel 4:30 körül tűz ütött ki a Dargói Hősök lakótelep Exnárova utcájának egyik ötödik emeleti garzonlakásában. A lakás 53 éves bérlője a maró füstszagra ébredt fel és mivel a lángok minden menekülési útvonalat elvágtak, csak az erkélyre tudott menekülni. A helyszínre összesen tizenkét tűzoltó érkezett ki, akiknek viszonylag rövid időn belül sikerült megfékezni a lángokat. A lakás azonban teljesen tönkrement, lakhatatlanná vált – megégett a műanyag falburkolat és a meleg miatt megolvadtak a vízvezetékek is. A mentést követően a bérlőt kórházba szállították, ahol jelenleg a belgyógyászati osztályon ápolják.

Sajnos csőtörés miatt a víz az alsóbb szinteket is elárasztotta, sőt még a liftaknában is másfél méteres magasságban áll a víz, ezért a lift sem üzemel. A rendőrök az összes lakót felkeltették a füst miatt. A házmester, aki a tűz idején éppen nem tartózkodott otthon, azt nyilatkozta, hogy az összes műanyag csövet ki kell cserélni, ami azt jelenti, hogy nyolc garzonlakásban egy napig nem lesz vízellátás. A lakóházban jelenleg a gázellátás sem üzemel, a víz viszont a garzonlakások kivételével mindenhol máshol igen.

Jelenleg folyik a vizsgálat az ügyben, ám a tüzet valószínűleg az elektromos vezetékek meghibásosdása okozta. A keletkezett kárt 60 ezer euróra becsülik.

Forrás: Korzár Košice

A borítókép csak illusztráció.