Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter ukrán kollégájával, Volodymyr Omelyannal tárgyalt a két város közötti vasúti személyszállítás újraindításáról, valamint az Ukrajnából érkező tehervagonok árának megemelkedéséről. Ezen kívül szó esett még az ungvári légiközlekedés újraindításáról is, ami nagyban hozzájárulna Kelet-Szlovákia infrastruktúrájának helyzetén.

A Munkács és Kassa közötti vasúti összeköttetés fejlesztené a közlekedést és vonzóbbá tenne régiónkat a turisták számára. Ez természetesen új munkahelyek létrejöttét is jelentené.” – nyilatkozta Érsek.

A cél a jelenleg meglévő járatok mellé (két személyvonat) még két új gyorsvonat biztosítása Tiszacsernyőn és Csapon keresztül pozsonyi és prágai csatlakozással, valamint ugyanígy a másik irányba Lvivvel és Kijevvel is.


Jelenleg a határi ellenőrzések idejének csökkentésén dolgozunk a schengeni övezet szabályainak keretén belül. Mindkét oldal igyekszik olyan feltételeket kialakítani, hogy ezeket a vonatokat már a nyár elején el lehessen indítani.” – tette hozzá a tárca szóvivője, Karolína Ducká.


Légi közlekedés Ungvárról
Az ungvári reptér speciális elhelyezkedését tekintve a miniszter szerint szoros együttműködésre van szükség a két országtól a kereskedelmi repülőjáratok üzemeltetésének és a megfelelő karbantartás bebiztosításának érdekében.

Forrás: nasadoprava.sk