A Kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház szombaton, azaz október 30-án megkezdi az SNP sugárúti területén fekvő utak rekonstrukcióját.

Ahogyan arról portálunk is beszámolt, a kórház területén még szeptemberben lezárták az Ipeľská utcába vezető utat a négysávos út és villamospálya felett. Nem sokkal később pedig a rendelőintézet előtt található fedett parkolót is, valamint a gyalogos közlekedésre szolgáló felüljárót is azok rossz műszaki állapota miatt.

„Megkezdjük annak a 2,6 km-nyi útnak a felújítását, amely rendkívül rossz állapotban van. Konkrétan a monoblokk és a rendelőintézet körül fekvő utakról van szó.” – fejtette ki Ján Slávik ügyvezető igazgató. Továbbá hozzátette, céljuk a munkakörülmények fokozatos javítása az alkalmazottak számára, amibe minden kétséget kizáróan beletartozik a parkoló és a rendelőintézet előtti bejárat is. Ennek felújítása természetesen érinti a betegeket és a látogatókat is. Elmondása alapján a kórház külterülete évek óta elhanyagolt, egyes esetekben már évtizedek óta nem került sor felújításra vagy beruházásra.

A hétvégén megkezdett munkálatok az elkövetkezendő napokban is folytatódni fognak. Az útjavítást és az új aszfaltréteget a Cesty Košice nevű cég biztosítja be több mint 65 ezer euróért.

„Célunk, hogy az SNP sugárúti utak felújítása minél hamarabb befejeződjön, hogy a kialakult helyzet minél kevésbé érintse a pácienseket és az alkalmazottakat. Előre is türelmüket kérjük, a felújítások az o kényelmüket fogják majd szolgálni.“ – tette hozzá Slávik.

A kórház vezetősége arra kéri az embereket, hogy mialatt a parkoló zárva tart, amennyiben lehet, használják a városi tömegközlekedést. Ha ez nem áll módjukban, parkolásra a közeli egészségügyi intézmények parkolóiban van lehetőség, fizetős parkolójegy ellenében. Azon kívül arra is figyelmeztetik a kórház látogatóit, hogy a vizsgálatokra, ha tehetik, korábban érkezzenek.

Forrás: Korzár