Még nem tudja, hol töltse a Valentin-napot kedvesével? Cikkünkben bemutatjuk a legjobb program ötleteket, hogyan töltheti el rendhagyó módon a szerelmesek napját Kassán. A programajánló nemcsak a szerelmeseknek szól, a szinglik is megtalálhatják benne a nekik tetsző eseményeket, kezdeményezéseket.

Valentin-nap a Bocatius Könyvtárban
A Bocatius Könyvtár február 12. és 17. között különleges Valentin-napi programokkal várja a látogatókat. Február 14.-én, a szerelmesek és egyben a könyv ajándékozás napján a párban érkező látogatók ingyenesen regisztrálhatnak a könyvtárba. Emellett a könyvtár könyvkölcsönző boxot helyez el az épület előtt. Aki Valentin-napon rendel könyvet a dobozba, egy bónusz könyvvel lesz megajándékozva. A látogatóknak lehetőségük nyílik részt venni egy közvéleménykutatásban, mely során megszavazásra kerül a legromantikusabb könyv. A résztvevők között könyvcsomagokat és egyéb nyereményeket sorsolnak majd ki.

Valentin-nap a Nemzeti színházban
A kassai Nemzeti Színház a házaspároknak kedvez a házasság hetén. Február 12. és 18. között kedvezményes áron vásárolhatnak színház belepőt a kassai házaspárok. A Nemzeti Színház összes előadása 50%-os kedvezménnyel lesz elérhető ezen a héten, vagyis a párok két jegyet kapnak majd egy áráért. A kedvezmény egyetlen feltétele a házassági anyakönyvi kivonat bemutatása jegyvásárláskor. A párok az előadások széles skálájából választhatnak. Színpadra kerül többek között a Rómeó és Júlia, az Amadeus, a Puntilla úr és szolgája Matti vagy az Opera gálakoncert.

Mozizás az Úsmev moziban
Töltsön el egy élvezetes estét az Úsmev moziban, ahol kedvezményes jegyekkel és welcome drinkkel várják a látogatókat. A házaspárok számára ingyenes a belépés a filmesítésekre, amennyiben a jegyvásárlásnál felmutatják a házassági anyakönyvi kivonatukat. Feltétel, hogy a jegyek megvásárlásakor mutassák be a házassági anyakönyvi kivonatukat. A látogatók a filmek széles skálájáról választhatnak, a romantikus lelkek és a művészfilmek rajongói egyaránt megtalálják a kedvükre valót.

Rendhagyó Valentin-nap az Ifjúsági könyvtárban
Az Ifjúsági Könyvtár úgy döntött, hogy összeköti a Nemzetközi Könyvajándékozási Napot a Valentin-nappal, és 2024. február 14-én könyvadományozási akciót hirdet, melynek keretében bármilyen műfajban ajánlhatnak fel könyvet a látogatók. Az egyetlen feltétel, hogy az adott könyv ne legyen tíz évnél régebbi és legyen megfelelő állapotban.


Vakrandi egy könyvvel
A könyvgyűjtés mellett a könyvtár más Valentin-napi tevékenységekkel is készült. A LitParkban a Vakrandi egy könyvvel akció olyan könyvcsomagokat kínál a látogatóknak, amelyek a szokásos olvasási preferenciáiktól eltérő könyveket tartalmazhatnak. A könyvek a készlet erejéig tartanak.

Romantikus wellness
Az újonnan megnyitott NOVA Premium Spa & Wellnessben felfedezték a felejthetetlen randi receptjét. Kellemesen meleg víz, melengető szaunák, pezsgőfürdő. A párok most különleges kedvezményt kapnak, belépőt két fő részére egy áráért. 60 percet pihenhetnek egy vadonatúj wellnessközpontban, amely kétségtelenül elvarázsolja Önöket. A jegyárba beletartozik a finn száraz szauna, az infravörös szauna, a svéd száraz szauna, a görög aromás gőzszauna, a török sós gőzszauna, a tepidárium és a pezsgőfürdő használata is, emellett welcome-drinkkel várják Önöket.

Valentin-nap a jégen

A korcsolyázás szerelmesei számára kétórás ingyenes Valentin-napi korcsolyázást rendeznek a Magentalife sport- és rendezvényközpontba. Zenés DJ-show, kabalafigurák és különböző versenyek is örvendeztetik majd a látogatókat. Nemcsak szerelmes párokat, de egyedülállókat és gyermekes családokat is szeretettel várnak.

Állatkert-látogatás
A kassai állatkert is egyedi ajánlattal rukkol elő Valentin-nap alkalmából, amely nemcsak a romantikus élményre vágyó párokat szólítja meg. Szeretettel várnak párokat, családokat, de baráti társaságokat is, akik feledhetetlen napot tölthetnek az állatkertben. A Valentin-napi rendezvény keretében az állatkert kedvezményekkel várja a látogatókat. Az ide látogató párok egyik tagja ugyanis ingyenes belépőt kap. Ráadásul minden pár egy Valentin-napi oklevelet vihet magával emlékül, amely emlékeztetheti őket erre a különleges napra.


A véradóknak ingyenes a belépés
Idén a kassai állatkert úgy döntött, hogy még tovább megy, és csatlakozik a Valentin-napi vércsepp kezdeményezéshez. Szeretnék kifejezni háláját mindazoknak, akik úgy döntöttek, vért adományoznak mások megsegítésére. Ezen a különleges napon minden olyan véradónak ingyenes belépést biztosítanak az állatkertbe, akik rendelkeznek véradói kártyával.
Ezek a Valentin-napi rendezvények mindenki számára elérhetőek, aki rendhagyó módon szeretné megünnepelni ezt a napot, akár párként, akár egyénileg, vagy családdal, barátokkal.