Hétfőtől kezdve új parkolási rendszert léptet életbe Kassa új városvezetése. Az új rendszer szerint a parkolásért átmenetileg csak egy telefonos applikáción keresztül vagy SMS-ben lehet majd fizetni, készpénzzel nem.
Mint az ismeretes, az önkormányzat képviselő testülete még a múlt év szeptemberében kiadta azt az általános érvényű rendeletét, mely szerint 2019 januárjától az EEI magáncégtől visszaveszi Kassa területén a gépkocsik parkoltatását. Erre azért kerülhetett sor, mert a lakosság körében az EEI intézkedéseivel szemben  ellenállás bontakozott ki, ráadásul a b
íróság a régi városvezetés és az EEI közötti megállapodás érvényességét megkérdőjelezte.

Az új parkolási rendszer szerint a tarifákat illetően nincs változás. Hogy erre az esztendőre A rezidens parkolókártyákat hogyan lehet kiváltani, a parking.kosice.sk weboldalon találhatóak meg az információk. Elég kitölteni az ott található űrlapot és már kész is a regisztráció. Ettől a pillanattól kezdve már lehet parkolni a lakosoknak fenntartott helyeken, jóllehet a rezidensi parkolókártyát csak később fogják kézhez kapni. Mivel nincs mindenkinek okostelefonja vagy számítógépe, a rezidenskártyákat hétfőtől személyesen is lehet igényelni a város hat különböző pontján: a Déli- az Északi- és az Óvárosi hivatalok ügyfélszolgálatainál, továbbá a magisztrátuson, valamint a Kulturparkban és az Aupark üzletközpontban is.

Fontos tudnivaló, hogy Kassán az SMS-parkolás változatlan marad, sem a telefonszám, sem a zónák nem változnak, de újdonságként bevezetik a QR- kódos parkolást.

Készpénzzel sajnos már nem lehet fizetni, de a parkolóautomaták mellett hétfőtől önkéntesek fognak állni, akik elmagyarázzák az új rendszert és felhívják a figyelmet arra, hogy az automaták a korábbi működtető, az EEI cég tulajdonában vannak, ezért azokat már nem kell használni“ – szögezte le a sajtónak Jaroslav Polaček főpolgármester, aki azt is elmondta, hogy a közeljövőben a parkolásért készpénzzel való fizetést is meg fogják oldani.

/szasz, foto: ném/