Június 10-én a Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola, az iskola mellett működő szülői szövetség valamint a cserkészek közreműködésével családi gyermeknapot szervezett. A szombati napra az egyéb iskolai programok miatt esett a választás, de nem utolsó sorban azért is, hogy a szülők is minél nagyobb számban tudjanak gyermekükkel az eseményen részt venni.

A változatos programok reggel 9 órától várták az érdeklődőket az iskola tornatermében, udvarán és tantermeiben.  Az utcára is kihallatszó zene csalogatta a szüleik kíséretében érkező gyerekeket az iskola udvarára. Itt a cserkészek által felállított sátorban az ifjú lemezlovasok szolgáltatták a jobbnál jobb zenéket az egész nap folyamán. Az iskola igazgatónője és vezetősége is itt fogadta az érkezőket és kellemes családi kikapcsolódást kívánt nekik. A sport iránt érdeklődőknek már nem is kellett tovább menniük, mert a sportpályán részt vehettek különböző ügyességi és sportversenyeken, de volt itt foci, kosárlabda, kidobócska, sőt még arcfestés is. Itt szolgálták fel a szülőknek a frissítő kávét is. 

Az iskola tornatermében ugyancsak ügyességi játékok és vetélkedők folytak, míg a tantermek a különböző kézműves foglalkozásoknak adtak otthont. Az egyik osztályban agyagozás és korongozás, a másikban ékszerkészítés száraz tésztából, a harmadikban origami – hajtogatás, de nagy érdeklődés volt a szövés és fonás iránt is. A legkisebbeket várta a babasarok is egy kis játszásra.

Exif_JPEG_420

A sok testi és szellemi igénybevételtől meg is éheztek a nebulók, de szerencsére éhségüketolyan finomságokkal csillapíthatták az iskola éttermében, mint a tradicionális zsíros kenyér a lekváros palacsinta, amit a tanárok folyamatosan készítettek. Aki még ezzel sem érte be, csemegézhetett az érett barackból és a finom pogácsából.
Az időjárás sajnos beleszólt a programba, mert az eső miatt egy picivel hamarabb fejeződött be az egyébként nagyon jó hangulatú családi gyermeknap.

Tóth Mónika