A Kassai Tömegközlekedési Vállalattól afféle karácsonyi ajándéknak is tekinthető, hogy a városközpont egyik legfontosabb útvonalán, – a felújított Komenský utcán – tegnaptól kezdve újra indította a villamosjáratokat. Az utca két oldalán lakók számára külön öröm, hogy a gumiágyakba helyezett sínpárokon  sokkal halkabban robognak a villamosok, mint korábban, és a megállókat is biztonságosabbá tették a gépjárművektől védő korlátokkal.

A 2-es villamos tehát tegnaptól úja menetrend szerint közlekedik a Havličkova – Maraton-tér – Fő posta – Felszabadítók tere – Vasúti pályaudvar szakaszon. A 4-es villamos  a Havličkova – Maraton-tér – Fő posta – Felszabadítók tere – Ryba – Bárca – II. János Pál szobra útvonalon, míg az R3-as villamos  a Havličkova – Maraton-tér – Fő posta – SOŠ automobilová – USS- Košice útvonalon.

A Kassai Tömegközlekedési Vállalat további figyelemre méltó karácsonyi ajándéka, hogy a Botanikus kertnél levő villamos forduló megállóját is úgy alakították át, hogy itt ezentúl a gyerekkocsival érkező szülők, de a tolókocsival közlekedni kényszerülő utasok is akadálymentesen szállhatnak ki és szállhatnak fel az erre közlekedő  7-es és az R4-es villamosokra.

/szasz/