Advent utolsó napjait éljük, már három gyertya ég az adventi koszorún. Sokéves hagyomány, hogy karácsony táján a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolán működő Csengettyű kórus és a KGSzT Diákszínpada ismét megörvendeztette diákjait, a szülőket és a kassai magyar közönséget karácsonyi műsorával, amely december 19-én a református templomban került megrendezésre.

Felemelő érzés volt látni és hallani a piros-fehér –zöldbe öltözött hatvan gyereket a kis harmadikosoktól egészen a végzős gimnazistákig, akik zenés- irodalmi karácsonyi összeállításukkal még meghittebbé tették az adventi várakozás idejét. „Kézfogás” című színvonalas műsorukban, melyet Bodon Andrea, Kekeňák Szilvia és Ferencei Andrea állítottak össze, többek között a Ghymes együttes, Kocsár Miklós, Karai József, Decsényi János, és József Attila művei hangzottak el. Hangszeren közreműködtek: Bodnár Attila, Kristóf Bálint és Ferencei Andrea, vezényelt Kekeňák Szilvia és Ferencei Andrea.

A márais diákok karácsonyi műsorukkal vendégszerepelnek  a rimaszombati, a tornaljai, királyhelmeci és a bodrogszerdahelyi általános iskolákban , ahol méltóképpen felkészítik szívünket és lelkünket az év legbelsőségesebb ünnepére, a karácsonyra.

Tóth Mónika
/fotó: Gablyasz D./