A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából Kassán június elsejétől kezdve június negyedikéig tartóan immár a 11. évfolyamát rendezik meg a Virvar cím alatt a gyermekek és a szüleik körében is közkedveltté vált bábszínházi napoknak, azaz a  nemzetközi bábfesztiválnak. 

Az idei nívós rendezvénysorozatra Németországból, Lengyelországból, Csehországból, Magyarországról, Ukrajnából és természetesen Szlovákiából is érkeznek kiváló bábcsoportok, bábszínészek. A hagyományosabb előadásokat a Bábszínházban, a Thália Színházban, a Kaszárnya Kultúrparkban nézhetik meg az érdeklődők, de sok színes műsorra Kassa Főutcáján, a Domonkos téren továbbá az Orbán torony mellett és a Városi parkban is sor kerül. A Virvar műsoráról az érdeklődők az internet segítségével ezen a címen érhetnek el pontos tájékoztatást: www.bdke.sk

Magyarországról az idén Fabók Mariann színésznő, bábművész érkezik Kassára a Fabók Mancsi Bábszínházával. Tőle a nézők  már a fesztivál első napján 17.15 órai kezdettel A székely menyecske meg az ördög című bábokkal előadott népmeséjét láthatják a Kassai Bábszínházban, mely feldolgozásban ez a kiváló színésznő mesemondóként, maszkos szereplőként és bábjátékosként is szerepel.

/sz/