A Csemadok Kassai Városi Választmánya a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából 2023. június 4-én, vasárnap 16.00 órától irodalmi délutánt rendez Kassán a Löffler Béla Múzeum udvarán, Erzsébet utca 20 szám alatt.
 „ Toldi írójához elküldöm lelkemet… – képek Petőfi és Arany barátságából címen a Pro Cultura Hungarica-díjas versvándor Tóth Péter Lóránt oszt meg ihletett gondolatokat a jelenlévő közönséggel.

Az előadó, irodalmi témájú előadásaival évtizede járja életvitelszerűen a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarok lakta településeit. A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum felkérésére készített műsorában levelezések, versek, visszaemlékezések, legendás történetek repítik vissza a hallgatóságot a magyar irodalom legrövidebb ideig tartó, de legmélyebb barátságába.

A tűz és a víz találkozása, akik nem kioltották egymást, de segítették, támogatták a másikat a Parnasszusra vezető úton. Humor és mában ható gondolatok költészetről, „verscsinálásról”, tiszteletről, kölcsönös megbecsülésről és hazaszeretetről. A hatvan perces interaktív irodalmi stand up szellemi és lelki időutazás 200 évvel ezelőttre, két különleges ember nyomában.

Kettőjük egymást tisztelő és elismerő, ugyanakkor baráti élccel és pajkossággal fűszerezett kapcsolata tágabb értelmezésű üzenetet is közvetít a ma emberének azzal, hogy két teljesen más habitusú, világszemléletű és érdeklődésű ember képes volt arra, hogy megtalálja a másikhoz a kapcsot, a közös pontokat. 

Az irodalmi délutánra mindenkit szeretettel vár a Csemadok Kassai Városi Választmánya

/sz/