Július 20. és 23. között kerülnek megrendezésre a Zempléni Szabad Éjszakák. Egy olyan táborról van szó, ahol a felvidéki középiskolás és főiskolás fiatalok különböző érdekes programnak lehetnek részesei egy természetközeli helyszínen, mégpedig Pácin község tóparti nyaralójában. Magáról a rendezvényről és a programokról a tábor főszervezőjével, Gerenyi Gergővel beszélgettem.

Gergő elmondása szerint a tábor alapkoncepcióját a mindenki számára ismert gyerektáborok adják, a ZSÉ az ilyen táborokat hivatott átformálni középiskolás és főiskolás fiatalok, valamint fiatal felnőttek igényeinek megfelelően. Egy olyan hétvégéről van szó, ahol a spontaneitás és a szabadság kerülnek fókuszba. A látogatókat délelőttönként előadásokkal és workshopokkal várják, a délutánok során különböző csapatjátékokra kerül majd sor, az esték folyamán pedig természetesen a bulié a főszerep. Esténként a jó hangulatról DJ Inorganic, DJ Badin Álmos Bence, DJ Sandoree és DJ Promil duója gondoskodnak majd, de ezen kívül lesz itt még irodalmi, valamint pályaválasztási workshop, úszóverseny, csocsóbajnokság, karaoke, a résztvevők megismerhetik a könyvkötés rejtelmeit, sőt Bóna Dávid budapesti stand up komikus előadását is meghallgathatják majd.

Gergő beszélt a jövőbeli terveiről is. Nem titkolt célja hagyományt teremteni ebből a formátumból, amely a nyári táborok és fesztiválok élményét hivatott ötvözni, a keleti fiatalok számára könnyedén elérhető helyszínen, megfizethető áron. Hosszútávú célként tűzte ki a tábor folytatását, akár más helyszínen is, immáron élő zenekarok közreműködésével.

A jegyek árusítása már folyamatban van, és a következő linken érhető el: forms.gle/acMuYfMNsKXBpjR57

A szervezők minden jelentkezőt nagyon sok szeretettel várnak!

Pracu Eszter