A Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola kisdiákjai színházi előadáson vettek részt a Thália Színházban, ahol Csukás István örök érvényű mesedarabját, az Ágacskát tekintették meg. A zenés interaktív játék, melynek zenéjét Darvas Ferenc szerezte, arról szól, hogy az öreg platánfa vihar által letört ágacskája elindul világot látni és megtudni, hogy ki is ő valójában.

Ez a kérdés a gyerekeket is foglalkoztatja, hiszen ki ne szeretné tudni a választ olyan fontos kérdésekre, mint a „ Ki vagyok? Kivé lehetek? Mi az igazán fontos az életben?“ Ágacska a vándorútja során barátokra talál: Dani kacsára, Berci Békára és Pösze egérrel, akikkel együtt keresik az embert, hogy választ kapjanak tőle kérdéseikre. Dani kacsa a kancsalságát szeretné megszüntetni, Berci béka elhagyná az állandó nevetést, Pösze egér valamilyen módon a letört foga helyett újat szeretne. Kalandos útjuk végén mindenki vágya teljesül és a Varázsló Ágacskát is megvigasztalja és megmutatja helyét a világban, az erdőben.

Az Illés Oszkár által alakított varázsló hol festő, hol szabó, hol fogorvos képében bukkan fel, Dani kacsa szerepében Madarász Mátét láthatja a nagyérdemű. Berci békát Rubóczki Márkó alakítja vidáman, Pösze egér pöszeségét Nagy Kornélia adta vissza nagy átéléssel. Az Ágacskát alakító Dégner Lilla játékát vastapssal jutalmazta az ifjú közönség, de ugyanúgy jutott ünneplés a darab többi szereplőjének is. A gyerekek még az iskolában is a darab hatása alatt voltak és sokáig dúdolgatták a mesében felcsendülő dallamokat.

Tóth M.