„Vendég vagy a világban, és ez a világ szép vendégfogadó. Van napsugara, vize, pillangója, madara. Van virágja, rengeteg sok. Tanulj meg örvendeni nekik.”

/Wass Albert/

A Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában április 22-én, mint minden éven, az idén is megemlékeztek a Föld napjáról. Mivel az iskola nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a gyerekek környezettudatos nevelésére, ezért az egész nap ennek a szellemiségnek a jegyében telt. A kisdiákok már a ruházatukkal is jelezték ennek a napnak a fontosságát, hiszen mindenki igyekezett legalább egy zöld színű ruhadarabot felvenni.

A pedagógusok felhívták a gyerekek figyelmét arra, hogy minden nap úgy kellene óvnunk a Földünket, mintha minden nap a Föld napja lenne és ezen az irányvonalon zajlottak a napi programok is. Minden tanteremben voltak beszélgetések a természetvédelemmel kapcsolatban, dokumentumfilmnézés, puzzle kirakása, festés, kvízjátékok, de növények ültetése is.

Délután a napközis diákok természetközeli környezetben figyelhették meg a virágok nyílását és a madarak csicsergését a városi parkban. Itt nagyobb tér állt rendelkezésükre, hogy ügyességi és sportjátékokat is játszhassanak.

A gyerekekben egyre inkább tudatosul, hogy minden az egyéneken múlik, ezért a Föld napja mozgalom jelmondatához tartják magukat: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Tóth M.