Április 18-án és 19-én zajlott Füleken az INFOPROG országos és nemzetközi informatikai versenyen. A 28. alkalommal létrehozott rendezvény és verseny az e-Talemtum civil szervezet, a Füleki Gimnázium, a Rákóczi Szövetség, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósult meg. 

A küzdelembe a levelező fordulók feladataival lehetett bekapcsolódni. Az itt elért eredmények alapján került sor a döntőre. A nemzetközi döntőben 16 középiskola 61 diákja vett részt Szlovákiából, Romániából, Magyarországról és Szerbiából. A versenyzők programozói és felhasználói kategóriában indultak. A középiskola 1-2. évfolyama a B kategóriában, a 3-4. évfolyama az A kategóriában versenyzett. 

A kassai Ipari, azaz a Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola diákja, RADVÁNYI ISTVÁN másodikos műszaki líceumos – informatikus hallgató programozói kategóriában indult. A programozói kategóriában a diákok Python, C++, C#, Java nyelven kellett megoldaniuk a feladatot. Az Ipari diákja 15 döntős programozó tanuló közül a fantasztikus második helyen végzett. Felkészítő tanára Nagyné Fülöp Dóra volt.

Rigó Gyula