A kassai gyerekek számára már most szombaton, december 28-án speciális  szilveszteri műsort szervez a Kassai Gyermekvasút. Akik részt akarnak venni rajta, azoknak a Csermely-völgyi állomáson kell felszállniuk az év utolsó kisvonat szerelvényére, melyet 10.00 órakor indítanak az Alpinka üdülőbe, ahol szórakoztató műsorokban vehetnek részt, melyek kicsúcsosodása a gyermekdiszkó lesz, – de Ľubomír Lehotský, a Kassai Gyermekvasút igazgatója azt is elárulta, hogy az óévbúcsúztatót speciális, úgynevezett papír-tűzijátákkal zárják.
A Kassai Gyermekvasút különben igen jó évet zár, hiszen 2019-ben több mint 52 ezer utast szállítottak.

December utolsó napján Kassa Város Magisztrátusa is szilveszteri műsort szervez a gyerekek számára. Ennek színhelye a történelmi városháza nagyterme lesz. A műsor 10.00 órakor kezdődik. A gyerekeket itt különböző mesejátékokkal várják, szebbnél-szebb gyerekdalok fognak felcsendülni, sőt táncoló maskarák és varázslók is lesznek.

A felnőttek hagyományos szabadtéri kassai szilveszteri műsora idén is az Immaculata előtti szabadtéri színpadon lesz, 20.00 órai kezdettel, de ezúttal az éjféli tűzijáték elmarad.

/sz/