Európa legnagyobb légitársasága – a Rynair  nagyon kedvező hírt jelentett be ma Kassa számára: 2019. április 2-től kezdve heti 3 alkalommal rendszeres légi járatot létesít Kassa és a London-Southend  repülőtér között.

A hírt Olga Pawlonka, a Ryanair Közép-Európai menedzsere az alábbi szavakkal közölte: „ A Ryanair Légitársaság örömmel közli, hogy nyári menetrendünkbe 2019 április elejétől besoroltuk az első járatunkat, mely a Kassa – London – Southend vonalon heti három alkalommal szállítja az utasokat.“

Közölte továbbá azt is, hogy ezekre a járatokra kedvező áron, mindössze 24,99€-ért már 2018.június 15-től megvásárolhatók a menetjegyek.

Michael Tmej, a Kassai repülőtér igazgatója a bejelentést így kommentálta:

„Nagy öröm számunkra, hogy Kassán köszönhetjük legújabb partnerünket, a Ryanair Légitársaságot. A londoni vonal hosszú ideje a legsikeresebb desztinációnk és minden utazói igényt kielégíteni sem tudunk. A Kassát a London Southenddel összekötő járat jó lehetőség az Angliában élő szlovákok ezreinek, de a Londonból és a környékéről a Kassa és Kelet-Szlovákia szépségeit felfedezni akaró turistáknak is. 2019-ben Szlovákiában rendezik meg a jégkorong világbajnokságot. Az Egyesült Királyság csapata az alapcsoportos mérkőzéseit Kassán fogja lejátszani. A jégkorong brit szurkolói tehát ezt az új légi összeköttetést igénybe véve jöhetnek el biztatni a csapatukat.“

A Ryanair légitársaság a Boeing 737-es személyszállító repülőgépeivel naponta több mint 2 000 járaton több, mint 131 millió utast szállít. 2017-ben Európában a Ryanair lett az első légitársaság, mely a fennállása óta több, mint 1 milliárd utast szállított.

/szasz/