A Ján Kuciak oknyomozó újságíró és hitvese – Martina Kušnírova brutális meggyilkolása kapcsán megalakított Tisztességes Szlovákiáért Polgári Mozgalom most az úgynevezett Gorilla-ügy hanganyagának nyilvánosságra hozatala után tegnap újból tiltakozó tüntetésre hívta Kassa polgárait. A szervezők becslése szerint mintegy 1 500 egyén gyűlt egybe a város Fő utcáján, az Alsó kapu előtti téren, hogy kifejezzék követelésüket a szlovákiai politikai élet és a korruptálódott igazságszolgáltatás megtisztításával kapcsolatosan.

Tino Kantor, a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom egyik meglapítója a tüntetőkhöz szólva beszédében egyebek mellett ezt mondta: „Folytatnunk kell, ki kell jönnünk az utcára! Kočnernak az egykori főügyésszel készített hangfelvétel akként szolgál, mintegy atom-koffer. Robert Fico továbbra is azt játssza, hogy ő egy tisztességes politikus. Követeljük Fico, Jankovská és Trnka távozását a közéletből. Követeljük annak a kivizsgálását, hogy miként kapcsolódtak be az állami struktúrákba. Ami ma történik nálunk az még a csecseneknek is megdöbbentő lenne!“

Kassán a tiltakozó tömeg azt követelte, hogy Čižnár főügyész azonnal cselekedjen minden ügyben. Míg a vétkesek igazságos módon nem lesznek megbüntetve, ők nem tágítanak – hangoztatták.

A tüntetőkhöz Tomáš Straka költő is intézett néhány mondatot. Ő azt hangsúlyozta ki, hogy van jelentősége a nép véleménynyilvánításának.Ennek tudható be, hogy Kočner ellen már vádat emeltek Ján Kuciak és hitvese meggyilkolásáért.

A kassai tüntetés a szlovák himnusz eléneklésével fejeződött be. A tömegmegmozdulás zavargások nélkül, rendben zajlott le.

/sz