A karácsonyvárás hangulata járja át december napjait a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában. Nem volt ez másképp az idén sem. Az adventi játszóházban, mely december 8-án került megrendezésre az iskola ünnepi ruhába öltözött tornatermében, a lelkes pedagógusok diákjaikkal karöltve, együtt teremtették meg a karácsonyra való ráhangolódást. Az elsősök izgatottan várták már ezt az eseményt, ahol ismét vendégül láthatták mindkét kassai magyar óvoda nagycsoportosait a Szádellő és a Žižka utcáról.

A rendezvényt Csurkó Éva, az intézmény igazgatója nyitotta meg, majd a Kicsinyek Kórusa emelte karácsonyi dalcsokrával a délután fényét. Ezután kezdődhetett a karácsonyi kézműveskedés, barkácsolás, kreatív foglalkozás, ahol mindenki ajándékot készített szeretteinek. Senki sem unatkozott, mindenki megtalálta a neki tetsző tevékenységet.

Minden asztalnál változatos és izgalmas kézműves tevékenység folyt, ahol karácsonyi dekorációkat készíthettek a gyerekek, mint például ünnepi képeslapot, mécsest, hóembert, sőt anyany tálcán karácsonyi halacskát, sőt tobozmanót is. A teremben mézeskalács és vaníliás süti illata terjengett, hisz a szülők édességek sokaságával készültek.

Tóth M.