Az oktatás, a nevelés szíve a pedagógus. Ő az, akik megszólítja a gyermeki lelket, akire rábízzuk legféltettebb kincsünket, gyermekeinket. Birtokában van a lehetőség: átadni az értékeket, közvetíteni a hagyományokat, az emberséget, a helyes viselkedésmintát és tudást. A kíváncsiság, a szorgalom, a kitartás leckéjét is tőle kapjuk, mert kaput nyit a világra, bátorít és eligazít.

Ilyen nagyszerű, az idei tanévtől nyugdíjba vonuló pedagógusokat köszöntöttünk, akik több évtizedes pedagógiai tevékenységük elismeréseként 2021-ben munkahelyük kezdeményezésére és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége javaslatára az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozandó köznevelési díjban,  a Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesültek.

A kassai régióból ezt az elismerést idén Radvánszky Ágnes a Buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola pedagógusa, Vágvölgyi Erika a kassai Zádielska utcai óvoda óvónője és Válent Katalin a Szakkay József Szakközépiskola tanára kapták. A kitüntetések átadására az SZMPSZ Országos Tanévnyitóján Zsigárdon került sor. Mivel a rendezvényen nem tudtak mindannyian részt venni, az elismerést Kassán vették át iskolavezetőik és a területi választmány jelenlétében.

Az SZMPSZ kassai területi választmánya nevében szívből kívánjuk, hogy nyugdíjas éveik teljenek örömben, egészségben, szeretetben, és hivatásuk sok szép emlékét őrizzék meg szívükben!

Hanesz Angelika