Míg egy hete csak 28 kassai osztály volt karanténban, addig mára a számuk 43-ra növekedett, a diákoké pedig 700-ról 1100-ra. Mint ahogyan a magisztrátus iskolaügyi osztálya vezetője, Beáta Lopušniaková tájékoztatásából kiderült, jelenleg 50 diákot érint a koronavírus fertőzése és 16 alapiskolát.

” A jó hír csupán az, hogy mától visszatérhetnek az iskolába a Kežmarská 30 és a Krosniarska 2 iskola diákjai, akik gyakorlatilag már a tanév kezdete óta karanténban voltak. Emellett 50 koronavírusos diákról, két pedagógusról és egy iskolai alkalmazottról van tudomásunk. A legrosszabb helyzet a Krosnianska 4 alapiskolában van, ahol 15 diák betegedett meg és mától hét osztály állt át a távoktatásra. Ezen iskolán osszesen csaknem 250 diák van karanténban.” – fejtette ki bővebben Lopušniaková.

Tekintettel arra, hogy a járványügyi helyzet az iskolákban, ahogy a városban is napról napra rosszabbodik, Lopušniaková felhívja az iskolai alkalmazottak, diákok és a szülők figyelmét a járványügyi szakemberek utasításainak és ajánlásainak betartására annak érdekében, hogy lelassuljon a vírus terjedése.

A kiemelt kép csak illusztráció.