Pár napja indult a közszolgálati rádió nemzetiségi adásának tesztüzeme az új érsekújvári frekvencián. Az FM 98.7 Mhz viszont nem csak a nyitra megyei városban jelent majd minőségi javulást – a váltás sokkal szélesebb régiót érint majd pozitívan. A Pátria Rádió eddig is fogható volt itt, de a mostani frekvencia elér egészen Dunaszerdahelyig, könnyebbé téve így az autós rádióhallgatást.

Az újvári frekvenciát sikeres bővítések és fejlesztések sora előzte meg a rádió utóbbi két évében. A DAB+, a rádiózás jövőjeként is emlegetett digitális rádióadás kínálatába, 2017-ben sorolták be a Pátriát. Még ebben az évben megduplázták a nyitrai AM adó erősségét is. Az elmúlt évek legnagyobb sikereként mégis az 5 új frekvencia megszerzése könyvelhető el. Szencen a 102,4 -es, Dunaszerdahelyen a 91,4-es, Pelsőcön a 89,6-os, Szepsiben a 105,8-as, Újvárban pedig a 98,7-es FM frekvencián fogható a szlovák rádió nemzetiségi adása.

“A következő célunk Kassa. Mindent meg fogunk tenni, hogy még ebben a választási ciklusban megoldást találjunk”- nyilatkozta Rigó Konrád, kulturális államtitkár.

/É.N./