A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskolában április 1-jén zajlott az óvodások ünnepélyes beíratása. Akárcsak az elmúlt években, a jövendőbeli elsősök zöme a Žižka- és a Szádelő utcai óvodákból érkezett, de város más óvodáiból és vidékről is volt érdeklődés.

A kassai nagycsoportos ovisok már magabiztosan mozogtak az iskolában, mivel részt vettek a hagyományosan októbertől folyó beszoktatási programban – a suli-kóstolgatóban, így szeptemberben a kis elsősök már ismert közegbe érkeznek, ami megkönnyíti az átmenetet az óvoda és iskola között.

Iskolánk igazgatója, Csurkó Éva sok szeretettel köszöntötte a szülőket, nagyszülőket, az ovisokat. Megköszönte a bizalmat, hogy gyermekeik számára a Márai Alapiskolát választották. Elmondta, hogy az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy családias és kényelmes légkörben a lehető legszínvonalasabb oktatásban részesítse tanulóit. Kiemelte az anyanyelvi oktatás fontosságát, amely nagymértékben befolyásolja a gyerekek személyiségének fejlődését, majd röviden felvázolta iskolánk technikai és szakmai felkészültségét. Először elsőseink szavaltak, énekeltek magyarul, szlovákul és angolul, majd az ovisok rövid műsorral mutatkoztak be, miután az alsós tanító nénik vezetésével elvonultak hétpróbázni.

Az igazgatónőnk folytatta a vendégek tájékoztatását, amiből a szülők bepillantást nyerhettek az iskolánkon folyó munkákba. Elmondta, hogy tehetséggondozásunk kiemelkedő, amiről a versenyeken elért eredmények tanúskodnak. Az alsó tagozat délutáni tevékenységéről is beszámolt- napközi otthon, és színes szakköri tevékenység biztosítja a gyerekek sokrétű fejlődését, pl. énekkar, sportkör, néptánc, játékos angol, kerámia, rajzkör. Amíg az ovisok hétpróbáztak, addig a pedagógusok ismertették a szülőkkel a Rákóczi Szövetség beíratási ösztöndíj programját, a szeptemberi iskolakezdéssel járó tennivalókat, majd a szülők elintézték a beíratással kapcsolatos teendőket.

28 kiselsőst írattak be az ünnepélyes beíratáson, nagy öröm az is, hogy sok köztük a vegyes házasságból született gyerek is.

Tóth Mónika