Gyerekek Szilvesztere Kassán

A fennállásának 60. évfordulóját ünneplő keskeny nyomtávú Kassai Gyermekvasút az idén először szilveszteri bulit szervez a gyermekek számára. A Mini Szilveszterre december 31-én az Alpinka üdülőben kerül sor.

Amint azt Ľubomír Lehotský, a Kassai Gyermekvasút elnöke portálunknak elmondta az idén üzembe állított nagy történelmi múlttal rendelkező Krutwig gőzmozdony a Csermely állomásról 11.00 órakor indul el azzal a szerelvénnyel, ami a gyerekeket és a szüleiket szállítja az Alpinka üdülőbe, ahol kreatív foglalkozás és élményt adó események várnak rájuk. Egy workshop keretében a gyerekeknek arra is módjuk lesz, hogy papírból ki-ki elkészítse az új esztendőre készülve a maga szerencse malacát. A gyerekek az éjfélt – vagyis az új esztendő beköszöntését –  itt most pontban déli 12.00 órakor fogják átélni, természetesen tűzijátékkal, utána pedig diszkóval. A kisvonat 13 órakor indul vissza a városba.

A gyerekek Kassai Mini Szilveszterére a belépő ingyenes, egyedül a kisvonatra kell a retur jegyet megváltani, ami 1 euróba kerül. Ez a kisvasút 2016. április 23-án kezdte el az ez évi idényt, amit  – 253 nap után -, december 31-én fognak zárni. Hogy a szolgáltatásaik mennyire népszerűek, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idén már több mint 42 ezren vették igénybe.

Szaszák