Szentpéteri Csilla magyar zongoravirtuóz-zeneszerző és Zenésztársai „télköszöntő” koncertje ideális arányban szólaltatja meg az adventi készülődés hangulatát tükröző örömteli, temperamentumos dallamokat és az ünnepi hangvételű, lírai műveket. A műsorban elhangzó derűs karácsonyi átiratai, saját szerzeményei előre vetítik az ünnepek meghitt varázslatos légkörét, Csilla meséin keresztül pedig megismerhetjük a magyar népszokásokat és a világ országainak ünnepi tradícióit. A 80 perces koncerten zenére komponált lélegzetelállító filmek, páratlan felvételek kísérik a zenét, s illeszkednek annak hangulatához, dinamikájához. Ezzel olyan varázslatos világot tár elénk, mely garantáltan magas hőfokú atmoszférát nyújt minden korosztálynak. Zenéjüket hallgatva megpillanthatjuk a fényárban úszó Budapestet, a misztikus Északi fényt, egy vidám fiesztát Velencében, a vándorokkal teli zarándokutat vagy éppen egy csendes hófedte templomkertet. Repertoárjának alapanyaga az örökérvényű klasszikus zene, melyet különböző műfajokkal ötvöz frappáns ötleteivel, mint pl. a jazz, blues, világ és filmzene, így adva új esszenciát a régi ízeknek.

A koncert vendégművésze Szécsi Máté, aki nívódíjas operaénekesként bejárta a világot, 2002-ben megnyerte a Nemzetközi Operaverseny nagydíját, különdíját és közönségdíját is. Közös zenei blokkjukban a legszebb karácsonyi és ünnepi dallamokat adják elő.

A koncert felvidéki kozreműködői: Dégner Lilla, a kassai Thália színház művésznője, valamint a Buzitai Alapiskola gyermekkórusa.

A koncert színhelye Kassán: JUMBO CENTRUM Masarykova 2.
Időpont:2019.12.19.
Kezdés: 19.00 óra
Jegyelővétel: Thália Színház
Jegyár: 3 eur

/sz/