Kassán, a Dargói hősök lakótelepen – ami a köznyelvben Furcsa elnevezéssel használatos – szerdán éjfél után elhatalmasodó tűzlángokat vettek észre a Laborec áruházban, amit a köznyelvben – a színe miatt: Kék áruháznak hívnak.

A tűzoltók 00.46 órakor kapták a riasztást a tűzesethez. A helyszínre nyolc tűzoltó kocsi érkezett és húsz tűzoltó. Az áruház alsó része ekkor már lángokban állt és füst árasztotta el a helységeket, ezért a tűzoltók kénytelenek voltak légzőkészüléket is használni. Mentették az áruházból, amit menteni lehetett, később termo kamerával is ellenőrizték az esetlegesen fennmaradt tűzfészkeket.  A gyors mentési akció ellenére a drogéria a földszinti részen teljesen leégett és a papírüzlet is a lángok martaléka lett.  Szerencsére azt sikerült meggátolni, hogy a tűz az első emeleten levő üzletekbe is átterjedjen, de a füst nyomai azért ezekben is megtalálhatóak.

Mivel a keletkezett kár értéke meghaladja a 200 ezer eurót, és azt sem zárják ki, hogy a tűz esetleg szándékos gyújtogatásból keletkezett, az ügy kivizsgálását a tűzoltóság Pozsonyból érkező speciális szakemberei veszik át.

/sz/