A Kassai Arany Szívek Polgári Társulás már évek óta különböző gyűjtéseket és jótékonysági akciókat szervez a Kassai Gyermek Onkológia megsegítésére. Legutóbb Kristína Vencelová vezetésével az Optima áruházban működő 3ple Fitnescentrummal szerveztek egy közös akciót.

„Abból indultunk ki, hogy a mozgás elválaszthatatlan része az emberi életnek, az egészség megőrzésének is pótolhatatlan eleme – ezért a Szív Világnapja alkalmából Vencelová asszony segítségével igyekeztünk minél több polgártársunkat arra ösztökélni, hogy az irányított szakszerű mozgásgyakorlatokkal tegyenek valamit az egészségükért” – mondja Viera Pacáková, a projekt vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy ezen az októberi napon – hiába péntek és tizenharmadika volt – aránylag sokan betértek a fintneszcentrumba, és a belépőből, az adományokból 815,70 euró folyt be, amit már át is adtak a Kassai Gyermek Onkológia számára. Utalt arra is, hogy a résztvevőkön a gyakorlatok közben is érezhető volt az az öröm, ami abból a tudatból származott, hogy nem csak a saját, hanem a mások egészségéért, a betegek ápolásáért is tettek valamit.

Viera Pacákovától azt is megtudtuk, hogy a 3ple Fitnescentrumban ezen a napon a vérnyomásukat és vérük cukortartalmát is megmérettethették a jelenlévők.

/sz/