Elballagtak a Márai negyedikesei
2017 május 12-én utoljára csengettek a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola  negyedikeseinek.  19 végzős mondott búcsút a középiskolás éveknek. Ez a nap egyrészt szomorú volt, mert egy négyévnyi diákélet lezárását jelentette, másrészt viszont örömteli, mert egy új jövő kezdetét is jelentette.

A ballagás az utolsó osztályfőnöki órával vette kezdetét, ahol Elek Erika osztályfőnök meghitt szavaival bocsátotta útjára diákjait.

Miután a negyedikesek Kristóf Bálint és Bodnár Attila harmadikos diáktársaik gitárkíséretével, énekszóval végigjárták a feldíszített iskola tantermeit, az udvaron már az ünneplő családtagok, valamint az alapiskola és a gimnázium tanulói összegyűltek. Amint kivonultak a ballagók, meglepetés várta őket – a Csengettyű és az Ifjúsági Kórus tagjai énekszóval fogadták az ünnepelteket a „Néked zeng ez a dal”- lal tisztelegtek a volt énekkarosok előtt.

Kaszonyi Barbara szavalatával folytatódott a ceremónia, ezután Csurkó Éva igazgatónő megható, ünnepélyes beszéde következett. Ezt követően ismét egy harmadikos diáklány, Tohol Orsolya, majd a diákönkormányzat képviseletében Antal búcsúzott a negyedikesektől.  A ballagók nevében Ferencei Boglárka emlékezett vissza az iskolában eltöltött éveire, végezetül a szülői szövetségtől  Szeles Pál köszönte meg a tanárok áldozatos munkáját.

A felejthetetlen, meghitt pillanatok után az iskola vezetősége tanulmányi és kulturális elismeréseket nyújtott át. „Diákok az iskoláért” és” Igazgatói dicséretet kapott mindenki, aki a kultúra, a művészet és sport területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A negyedikesek is meglepetéssel készültek, búcsúzóul a Megasztár „Búcsúdal” című slágerrel ríkatták meg a közönséget.  Végezetül az iskola névadója és Kassa szellemóriása, Márai Sándor szobránál rótták le tiszteletüket.
Horňák Liliana