Pénteken, május 11-én elballagott a kassai Márai Sándor Gimnázium két végzős osztálya. A negyvennégy diáknak utoljára szólt a csengő az utolsó osztályfőnöki órára. Ezután a ballagási menetet a három osztályfőnök – Vistan Katalin, Bodon Andrea és Cselényi Árpád – végigvezette az iskola folyosóin és tantermein. Könnyes volt a búcsú, hisz nem egy diák tizenhárom évet töltött el az intézmény falai között.

 

Az ünnepség az iskola udvarán folytatódott, mely zsúfolásig megtelt  szülőkkel, rokonokkal, barátokkal. A Gaudeámus igitur ismert dallamára felsorakoztak a testben-lélekben ünneplőbe öltözött negyedikesek. Az ünnepi műsoron először Sallai Erzsébet szavalata hangzott el. Ezt követően Csurkó Éva igazgató szólt a hallgatókhoz. Az intézmény vezetője köszöntőjében sok sikert és kitartást kívánt a ballagóknak, majd hangsúlyozta: „az itt eltöltött évek feljogosítanak Benneteket arra, hogy a máraisok nagy családjának a tagjai legyetek. Legyetek büszkék arra, hogy ebbe az iskolába jártatok! Higgyétek el, a Márai név, bármerre is jártok ebben az országban, szépen cseng. Maholnap nemcsak a rövid-, de az élet hosszútávú vizsgáin is meg kell felelnetek, amikor szorgalomból, kitartásból, becsületből, emberségből kell vizsgázni. Mi erre is szerettünk volna felkészíteni titeket, mert ez is az iskola feladata.“

A harmadikosok búcsúbeszédét Nagy Andrea, a diákönkormányzatét pedig Horňák Liliana tolmácsolta. Majd a szülők nevében Icso Valéria mondott köszönetet az iskola vezetőinek és a tanári karnak. Ezután következett az igazgatói dicséretek és a „diákok az  iskoláért“díjak átadása. Díjat kaptak mindazok, akik kiváló előmenetelük mellett kimagasló eredményeket értek el tanulmányi – és sportversenyeken.

Igazgatói dicséretben részesültek a következő diákok: Balázs Vivien, Bók Viktória, Matyi Dominika, Vajner Bettina, Antal Réka, Benkő Emese, Bodnár Attila, Faber Levente, Fülöp Dávid, Hrčka Alexandra, Krompasky Kristóf,  Vološin Dáša. „Diákok az iskoláért“ díjat kaptak: Gornyitzki Gábor, Horváth Tímea, Makši Attila, Pásztor Ádám, Szitás Zoltán, Harasty Péter, Konkoly Dániel, Kristóf Bálint, Takács Kristóf és Tirpák András. Végül a végzősök nevében Kása Kincső emlékezett vissza az eltöltött négy évre. Megköszönte tanáraiknak, szüleiknek a segítséget, felidézve  a négy év felejthetetlen pillanatait.

Sok sikert kívánunk először is az érettségihez! Reméljük, az itt megszerzett tudást az egyetemeken kamatoztatni fogjátok!

Tóth Mónika
/Forók: Horváth Tímea/