2022. december 1-jén, 17.30 órai kezdettel nyílik Kassán, a MaJel Rovás Központ FiguratiF Galériájában a Rovás Nemzetközi Alkotóközösség – rövidített nevén az eNRA – 2022-es alkotótáborainak anyagából válogatott kiállítása. 

A táborokban való aktív lengyel, magyar, szlovák és ukrán részvétel olyan bő termést eredményezett, hogy egy hét eltéréssel két városban is kiállítás nyílik az eNRA alkotóinak műveiből: a festmények 1/3-át Kassán, 2/3-át Dunaszerdahelyen, a Kortárs Magyar Galériában láthatja a közönség. Ez utóbbi helyszínen december 9-én, 17 órakor nyílik a kiállítás. 

Tíz éve, hogy megalakult az eNRA, amelynek tavaly nyárig 40 tagja volt, s a tagság folyamatosan bővül, idén már 48-ra emelkedett. 

A kassai kiállításon 33 alkotó mutatkozik be, olyanok, akik a szabad művészetet és a független kreativitást preferálják. A lengyelek között a Rzeszówi Egyetem tanárai, illetve az egyetem dékánja is kiállít, amely intézménnyel a Rovás együttműködési megállapodást kötött. De más partner egyetemek és művészeti egyesületek részéről is lesznek kiállító művészek, mint például a Lódzi Egyetem, a Kárpátaljai Képzőművészeti Unió, a Pro Arte Munkács Egyesület, a Szolnoki Művésztelep vagy a Marosvásárhelyi Műhely. 

A kiállítás címe Togedher, vagyis együtt, közösen, mely utal az együtt gondolkodásra és a közös alkotó tevékenységre.

A kiállítás január 31-ig, minden hétköznap 10 és 18 óra között látogatható.

Kovács Á.