Hagyományosan szeptember derekán rendezi meg a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola napközi otthona a látványos, kóstolgatással egybekötött gyümölcskiállítását. Az idén sem volt ez másképp. Az ősz első napja az alsó tagozaton az évszak kincseiről, a gyümölcsérésről, a Földanyáról és az egészséges táplálkozásról szólt.  Mivel az időjárás is ősziesre fordult, ezért az iskola udvara helyett a tanító nénik az iskola előterében tálalták a különleges uzsonnát a gyerekeknek.

Hála a szülőknek, akik ládaszámra hordták be a sok finomságot, délutánra a hazai őszi gyümölcsök széles skálája sorakozott a folyosón. Megrakott tálcákról és rogyadozó kosarakból mosolygott a ropogós alma, a körte, a szilva, az édes őszibarack, az illatos szőlő, a kesernyés szeder, a csörgő dió és a mogyoró, de csábított a lédús görög- és a sárgadinnye is.

Az idén a gyerekek stílusosan színespapírból készült koszorúkban vonultak fel, és a találgatós tálalás során bekötött szemmel szagolták, ízlelgették, találgatták a sok egészséges finomságot.

A jó hangulatú délutánon sok –sok szüretet idéző dal csendült fel. Mindenki fújta az „Ettem szőlőt… Hull a szilva,..Érik a szőlőt” című népdalokat.Minden elfogyott, elkapkodták kis időn belül a sok finomságot, ami nemcsak ínycsiklandozó, hanem egészséges is volt.

A gyümölcskóstolgató mindig színt visz az iskola életébe, aminek legfőbb célja az egészséges táplálkozásra való figyelemfelkeltés volt.

Tóth M.